22 grudnia 2012

MUFFINKI Z CREAM CHEESE


Przepis na muffiny znajdziecie tu NIGELLA'S CHOCOLATE CHIP MUFFINS

Przepis na krem pochodzi z bloga http://www.mojewypieki.com/














SKŁADNIKI

300 g serka kremowego typu Philadelphia

250 g miękkiego masła
1 i 3/4 szklanki cukru pudru
barwnik spożywczy (ilość wg uznania)

PRZYGOTOWANIE



Masło utrzeć do białości. Stopniowo dodawać cukier puder, cały czas ucierając. Następnie również stopniowo dodawać serek kremowy i ucierać. Na końcu dodać barwnik i zmiksować (ja cały krem od początku robię przy pomocy miksera). Schłodzić przez ok. 2 godziny.
Krem nałożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną nasadką. Udekorować ostudzone babeczki.
Przechowywać w lodówce. 
Gdyby krem się zważył należy miskę z kremem włożyć do zlewu z bardzo gorącą wodą i ubijać (na wysokich obrotach) aż krem będzie znowu gładki.  Krem stanie się rzadki. Wtedy trzeba go ostudzić i schłodzić w lodówce aż osiągnie pożądaną konsystencję.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz