SKŁADNIKI (na 4 porcje)
3 torebki ryżu
3 piersi z kurczaka
puszka (400ml) mleczka kokosowego
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku
2 łyżki śmietany 18%
10-20g wiórków kokosowych
sól
pieprz
curry
kurkuma
imbir
cynamon
PRZYGOTOWANIE
Ugotować ryż. Kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i ząbek czosnku. Gdy cebula się zeszkli, dodać kurczaka. Przyprawić curry, kurkumą, imbirem i cynamonem, solą i pieprzem. Gdy kurczak będzie podsmażony, wlać mleczko kokosowe. Dosypać ok. 20g wiórków kokosowych. Gotować aż sos zgęstnieje (ok. 10-15 minut). Na koniec dodać 2 łyżki śmietany 18%. Całość wymieszać.