Przepis na krem pochodzi z bloga http://www.mojewypieki.com/
SKŁADNIKI
300 g serka kremowego typu Philadelphia
250 g miękkiego masła
1 i 3/4 szklanki cukru pudru
barwnik spożywczy (ilość wg uznania)
PRZYGOTOWANIE
Masło utrzeć do białości. Stopniowo dodawać cukier puder, cały czas ucierając. Następnie również stopniowo dodawać serek kremowy i ucierać. Na końcu dodać barwnik i zmiksować (ja cały krem od początku robię przy pomocy miksera). Schłodzić przez ok. 2 godziny.
Krem nałożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną nasadką. Udekorować ostudzone babeczki.
Przechowywać w lodówce.
Gdyby krem się zważył należy miskę z kremem włożyć do zlewu z bardzo gorącą wodą i ubijać (na wysokich obrotach) aż krem będzie znowu gładki. Krem stanie się rzadki. Wtedy trzeba go ostudzić i schłodzić w lodówce aż osiągnie pożądaną konsystencję.