SKŁADNIKI
5 jajek
1 szklanka cukru
480g mąki + 2 łyżki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
1 szklanka zimnej wody
1 szklanka oleju
można dodać 1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru
480g mąki + 2 łyżki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
1 szklanka zimnej wody
1 szklanka oleju
można dodać 1 cukier waniliowy
PRZYGOTOWANIE
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać wodę oraz olej a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić
na dwie części. Do jednej części ciasta dodać kakao a do drugiej części ciasta
2 łyżki mąki. Piec ok.60 minut w temp. 180°C .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz