BISZKOPT
5 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
KREM
125g białej czekolady
500 ml śmietany kremówki 30%
1 opakowanie Śnieżki
Wiórki kokosowe do dekoracji.
5 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
KREM
125g białej czekolady
500 ml śmietany kremówki 30%
1 opakowanie Śnieżki
Wiórki kokosowe do dekoracji.
PRZYGOTOWANIE
BISZKOPT
Wszystkie składniki wymieszać i przelać do okrągłej tortownicy (o średnicy 26-27cm). Piec ok.30 min w temp175°C . Po wystudzeniu
przekroić biszkopt na wysokości 3/4. Górną warstwę biszkoptu dokładnie
pokruszyć.
KREM
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać odrobinę śmietany. Resztę śmietany ubić ze śnieżką. Dodać stopioną czekoladę i pokruszony biszkopt-wymieszać.
Masę wyłożyć na biszkopt łącznie z brzegami. Całość posypać wiórkami kokosowymi.
BISZKOPT
Wszystkie składniki wymieszać i przelać do okrągłej tortownicy (o średnicy 26-27cm). Piec ok.30 min w temp
KREM
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać odrobinę śmietany. Resztę śmietany ubić ze śnieżką. Dodać stopioną czekoladę i pokruszony biszkopt-wymieszać.
Masę wyłożyć na biszkopt łącznie z brzegami. Całość posypać wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz