BISZKOPT
6jaj
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki
ziemniaczanej
1,5 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do
pieczenia
MASA BUDYNIOWA
2 szklanki mleka
0,5 szklanki cukru
1 torebka budyniu
śmietankowego lub waniliowego
1 kostka masła roślinnego
słoik dżemu porzeczkowego
POSYPKA
6 łyżek wiórków kokosowych
6 łyżek płatków owsianych
3 łyżki masła
PRZYGOTOWANIE
BISZKOPT
Ubić pianę z białek, dodać
cukier, ubić. Następnie dodać żółtka. Ponownie ubić a na koniec wsypać mąkę i
proszek do pieczenia i wymieszać. Piec ok. 30 min w temp.180°C.
MASA BUDYNIOWA
Z mleka, cukru i budyniu ugotować budyń. Gdy ostygnie połączyć z
kostką masła roślinnego i słoikiem dżemu.
POSYPKA
W garnku rozpuścić masło i zrumienić wiórki oraz płatki.
Biszkopt po ostygnięciu przeciąć na pół. Na spód wyłożyć połowę
kremu i przykryć drugą częścią biszkoptu. Posmarować resztą kremu a na wierzch
wyłożyć ciepłe, zrumienione płatki owsiane i wiórki kokosowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz