Przepis pochodzi ze strony http://nenyanan.blox.pl
SKŁADNIKI
125 g masła
100 g cukru pudru
1 jajko
225 g mąki
sól
łyżka cukru waniliowego
skórka z 1/4 cytryny
2 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku
PRZYGOTOWANIE
Masło utrzeć z cukrem pudrem,
cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. Dodawać stopniowo przesiane mąki z
proszkiem oraz skórkę z cytryny stale mieszając łopatką. Na natłuszczoną
blaszkę wyciskać ciastka za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdką.
Pozostawić do przeschnięcia ok. 1 godzinę (powinna wytworzyć się skorupka,
dzięki temu ciastka przy pieczeniu zachowają kształt). Można na każde ciastko
dać odrobinę marmolady. Piec 10 minut w 220°C .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz