SKŁADNIKI
NALEŚNIKI
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
2 jajka
ok. 25 dag mąki
szczypta soli
FARSZ
450-500g świeżego szpinaku
ok.50g sera Lazur
2-3 ząbki czosnku
kulka mozzarelli
łyżka śmietany 18%
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
2 jajka
ok. 25 dag mąki
szczypta soli
FARSZ
450-500g świeżego szpinaku
ok.50g sera Lazur
2-3 ząbki czosnku
kulka mozzarelli
łyżka śmietany 18%
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
PRZYGOTOWANIE
W misce mieszamy wodę, mleko, jajka, mąkę i sól.
Smażymy naleśniki. Szpinak płuczemy i gotujemy ok. 3 min. Potem
dokładnie odcedzamy od wody. Wrzucamy do garnka i dodajemy lazur. Wyciskamy
czosnek i dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na każdym naleśniku kładziemy mozzarellę i farsz
szpinakowy. Zwijamy naleśniki w rulon.
Dużo osób nie lubi szpinaku, ale w naleśnikach nikt go nie odmówi :)
OdpowiedzUsuń