SKŁADNIKI
kostka margaryny
6 łyżek wody
1,5 szklanki cukru
cukier waniliowy
3 łyżki kakao
1,5 szklanki mąki krupczatki
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 żółtka
3 białka ubite na sztywną pianę
1,5 szklanki cukru
cukier waniliowy
3 łyżki kakao
1,5 szklanki mąki krupczatki
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 żółtka
3 białka ubite na sztywną pianę
PRZYGOTOWANIE
Margarynę, wodę,
cukier, kakao zagotować. Odlać 1/2 szklanki i odstawić do ostygnięcia.
Po wystygnięciu wymieszać masę kakaową z żółtkami, proszkiem do pieczenia i mąką krupczatką. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Piec ok. 45 minut w temp180°C .
Po upieczeniu i wystygnięciu polać ciasto pozostawioną w szklance masą kakaową, która będzie polewą.
Po wystygnięciu wymieszać masę kakaową z żółtkami, proszkiem do pieczenia i mąką krupczatką. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Piec ok. 45 minut w temp
Po upieczeniu i wystygnięciu polać ciasto pozostawioną w szklance masą kakaową, która będzie polewą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz