SKŁADNIKI
CIASTO
3 szklanki mąki
2 jajka
10 dag margaryny
4 łyżki miodu
½ szklanki cukru
cukier waniliowy
1 łyżeczka sody oczyszczonej
BITA ŚMIETANA
½ litra śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru
cukier waniliowy
2 śmietan-fix
2 łyżki cukru pudru
cukier waniliowy
2 śmietan-fix
MASA KRÓWKOWA
puszka mleka skondensowanego słodzonego
20 dag orzechów włoskich
20 dag orzechów włoskich
PRZYGOTOWANIE
Składniki na ciasto
połączyć ze sobą, zagnieść z nich ciasto a następnie podzielić na dwie części.
Piec osobno w blaszce o wymiarach 25x36cm w przez ok 10 minut w temp. 170°C.
Po upieczeniu oba placki ostudzić.
Śmietanę ubić dodając cukier puder i cukier
waniliowy a na końcu śmietan-fix.
Na pierwszy placek wyłożyć bitą śmietanę i
nakryć drugim plackiem, lekko dociskając, aby śmietana dobrze się
rozprowadziła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz