25 sierpnia 2010

MUFFINY CYTRYNOWE

Przepis pochodzi ze strony 
 http://www.cincin.cc





SKŁADNIKI

3 jajka, oddzielić żółtka od białek
1/2 kostki miękkiego masła (125 g)
3/4 szklanki cukru
1 1/2 szklanka mąki
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
sok z 1 cytryny
skórka starta z 1 cytryny


PRZYGOTOWANIE

Ubić żółtka z połową cukru, aż zbieleją. Osobno ubić masło i z resztą cukru na krem, dodać żółtka. Osobno wymieszać mąkę, proszek i sól, dodać masę maślano-żółtkową, skórkę i sok z cytryny, ubić. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Przełożyć do wysmarowanych foremek. Piec w 180°C przez 20-25 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz