25 sierpnia 2010

MUFFINY Z KRÓWKAMI


SKŁADNIKI

Ciasto takie jak w muffinach z nutellą.
3 jajka
140g miękkiego masła
3/4 szklanki cukru
1 3/4 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
ok. 200g krówek

PRZYGOTOWANIE

Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać cukier, ekstrakt waniliowy. Pojedynczo wbijać jajka, miksując po dodaniu każdego. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy i zmiksować. Na koniec dodać pokrojone na małe kawałki krówki i wymieszać.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta, do 2/3 wysokości.
Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 20 minut. Wystudzić na kratce.

1 komentarz: