SKŁADNIKI
Na 2 omlety:
4 jajka
4 plasterki szynki pokrojone w kostkę
1 duży pomidor
1/2 dużej czerwonej papryki
1/2 dużej cebuli
10 pieczarek
starty parmezan
łyżka masła
czarny, świeżo zmielony pieprz
sól
suszone oregano
świeża bazylia
4 jajka
4 plasterki szynki pokrojone w kostkę
1 duży pomidor
1/2 dużej czerwonej papryki
1/2 dużej cebuli
10 pieczarek
starty parmezan
łyżka masła
czarny, świeżo zmielony pieprz
sól
suszone oregano
świeża bazylia
PRZYGOTOWANIE
Na roztopnione masło dodajemy posiekaną cebulę. Po chwili wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki, pomidora i paprykę. Dodajemy sól, pieprz i oregano. Chwilę podsmażamy i odstawiamy. Na patelniach roztapiamy trochę masła i dodajemy roztrzepane wcześniej jajka (z solą i pieprzem). Smażymy na małym ogniu aż się zaczną ścinać. Wtedy dodajemy farsz i pokrojoną szynkę. Posypujemy startym parmezanem, listkami świeżej bazylii i czekamy aż jajka całkiem się zetną. Podważamy omlety i składamy na pół. Można podawać polane ketchupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz