08 stycznia 2011

CHEESBURGERY



SKŁADNIKI

4 kotlety z mięsa wołowego (przepis znajdziecie tutaj)
4 bułki z sezamem
1/2 cebuli
kilka liści sałaty
2 pomidory
3 duże ogórki kiszone lub konserwowe
4 plasterki sera żółtego
ketchup
majonez
musztarda

PRZYGOTOWANIE

Bułki kroimy na pół. Na 4 połówkach układamy po plasterku sera żółtego a na pozostałych 4 cebulkę posiekaną w piórka. Bułki wstawiamy do grilla. W tym czasie smażymy kotlety. Gdy kotlety są gotowe a ser na bułkach się roztopił, kładziemy sałatę na połówki bułek z cebulą i przykrywamy plasterkami pomidora. Następnie kładziemy kotlety i ogórki pokrojone w plasterki oraz dajemy trochę ketchupu i majonezu. Składamy bułki i cheesburgery gotowe. Ja podaję je z sosem z 2 łyżek ketchupu, 2 łyżek majonezu i łyżeczki musztardy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz