Piekarnik nagrzać do 180°C. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier i ¾ szklanki chocholate chip wsypać do miski i wymieszać. Płynne składniki, tj. mleko, olej, jajko, ekstrakt waniliowy wlać do drugiego naczynia i wymieszać. Następnie połączyć wszystkie składniki wlewając płynne do sypkich. Wszystko wymieszać pamiętając, że im więcej grudek zostawimy tym lepsze wyjdą muffinki. Ciastem napełnić papilotki (ja napełniam prawie do samej góry) umieszczone w blasze do muffinek. Na koniec posypać 1/4 szklanki chocholate chip. Muffinki piec ok. 20 min na termoobiegu w 180°C. Z podanych składników wychodzi 12 dużych muffinek.
szkoda, że nie mogę znaleźc w polskich sklepach tych czekoladowych groszków, tak ładnie wyglądają w babeczkach!
OdpowiedzUsuńJa zaopatruję się na allegro :)
OdpowiedzUsuń