SKŁADNIKI
NALEŚNIKI
1 szklanka mąki,
1,5 szklanki mleka
0,5 szklanki wody
2 jajka
1,5 szklanki mleka
0,5 szklanki wody
2 jajka
PANIERKA
0,5 szklanki tartej bułki
1 jajko
FARSZ
60 dag pieczarek
1 cebula
sól
1 cebula
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Zrobić gęste ciasto naleśnikowe. Usmażyć cienkie naleśniki. Cebulkę posiekać w drobną kostkę. To samo zrobić z pieczarkami. Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmażyć na maśle. Dodać sól i pieprz. Na każdy naleśnik nałożyć farsz i zwinąć w krokiety (zawinąć do góry dolną część naleśnika, następnie prawy i lewy brzeg zawinąć do środka a na końcu zwinąć w rulon zaczynając od góry). Każdego krokieta obtoczyć a jajku i w bułce tartej. Usmażyć na złocisty kolor. Podawać z barszczykiem czerwonym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz