Przepis pochodzi ze strony http://www.cincin.cc
SKŁADNIKI
kostka masła
1,5 szklanki cukru2 jajka
2 1/4 szklanki maki
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 szklanki czekoladowych kropelek lub pokrojonej w
kawałki czekolady
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE
Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać cukier, jajka
i dobrze ubić. Następnie wsypać mąkę, sodę i sól. Dokładnie wymieszać a na
koniec dodać czekoladę i powtórnie wymieszać. Na blasze wyłożonej papierem do
pieczenia nakładać kulki ciasta a na koniec je spłaszczyć. Piec ok. 10-12 minut
w temperaturze 190°C. Po upieczeniu
wystudzić ciastka na siatce.
Ciastka wyszły smaczne ale przeszkadzało mi,
że są zbyt kruche i szybko twardnieją. Polecałabym zmniejszyć ilość sody
oczyszczonej i dodać trochę proszku do pieczenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz