SKŁADNIKI
2 tabliczki (200 g ) gorzkiej czekolady
1 kostka (200 g ) masła
100 g mąki
300 g cukru
6 jaj
PRZYGOTOWANIE
1 kostka (
100 g mąki
300 g cukru
6 jaj
PRZYGOTOWANIE
Na parze rozpuścić połamaną na małe kawałki
czekoladę. Gdy się rozpuści dodać masło aby również się roztopiło. Odstawić do
ostygnięcia.
Jaja ubić stopniowo dodawać cukier i mąkę.
Do masy jajecznej dodać czekoladę.
Spód blachy wielkości 21x26 cm wyłożyć pergaminem. Ciasto wlać na blachę. Piec w200°C
przez 18-20 minut.
Jaja ubić stopniowo dodawać cukier i mąkę.
Do masy jajecznej dodać czekoladę.
Spód blachy wielkości 21x26 cm wyłożyć pergaminem. Ciasto wlać na blachę. Piec w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz