SKŁADNIKI
Ciasto
0,75 szklanki mąki szklanki mąki
1/4 szklanki cukru
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
1/4 kostki masła
można tez kupić gotowe kruche ciasto w "rolce"
Masa
250g serka mascarpone
400ml śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
borówki
PRZYGOTOWANIE
Ciasto
Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić przez ok. godzinę w lodówce a następnie rozwałkować i przełożyć do formy. Piec przez ok.15-20 min. w temperaturze 175ºC.
Masa
Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Następnie ubitą śmietanę dodać do serka mascarpone i dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć na ostudzone ciasto. Rozsmarować i posypać borówkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz