SKŁADNIKI
2 bułki typu "paluch"
3 łyżki masła
1 mała cebulka
ok. 10-15dag pieczarek
ok.10 dag sera żółtego
sól
pieprz
ketchup
PRZYGOTOWANIE
Pieczarki umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulkę posiekać w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulkę. Gdy cebulka się zeszkli dodać pieczarki. Podsmażać aż wyparuje z nich woda. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Bułki przekroić na pół, posmarować masłem i zapiec aż masło się roztopi. Następnie nałożyć na bułki farsz cebulowo-pieczarkowy i posypać startym żółtym serem. Zapiekać aż ser się stopi a bułki się przypieką. Po wyjęciu polać ketchupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz