03 stycznia 2011

SAŁATKA A'LA CESAR



SKŁADNIKI

1 podwójna pierś z kurczaka
1/2 główki sałaty lodowej
4 kromki chleba tostowego
5 ząbków czosnku
sok z 1/2 cytryny
4 łyżki starego parmezanu
4-5 łyżek majonezu
olej

PRZYGOTOWANIE

Najlepiej zacząć od dressingu do sałaty, który potrzebuje chwili na tzw. "przegryzienie". Do miseczki przełożyć majonez i wcisnąć sok z 1/2 cytryny. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę i połączyć powstającym dressingiem. Na koniec dodać starty parmezan. Dressing wymieszać i odstawić do lodówki. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na patelni. Na patelnię wlać olej i wrzucić wyciśnięte 4 ząbki czosnku. Następnie dodać pokrojony w kostkę chleb tostowy i smażyć aż będzie chrupiący. Sałatę porwać na mniejsze kawałki i wrzucić na talerz. Na sałatę wyłożyć kurczaka i grzanki. Przed samym podaniem polać sałatę dressingiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz