SKŁADNIKI dla 2 osób
1 polędwiczka
ok. 2 łyżek mąki ziemniaczanej
ok. 1/2 szklanki octu balsamicznego
oliwa
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Polędwiczkę pokroić w plastry o grubości 2-3cm. Rozpłaszczyć je ręką i obtoczyć w mące. Obsmażyć z każdej strony na oliwie. Następnie ściągnąć polędwiczki z patelni i zlać pozostały na patelni tłuszcz. Polędwiczki przełożyć z powrotem na patelnię i zalać je octem balsamicznym. Smażyć aż ocet się zagęści. W trakcie smażenia można polewać polędwiczki octem znajdującym się na patelni za pomocą łyżki. Po ułożeniu na talerzu polędwiczki posolić i popieprzyć (robimy to na końcu aby mięso nie stwardniało).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz