08 stycznia 2011

POLĘDWICA W BALSAMICO


SKŁADNIKI dla 2 osób

1 polędwiczka
ok. 2 łyżek mąki ziemniaczanej
ok. 1/2 szklanki octu balsamicznego
oliwa
sól
pieprz

PRZYGOTOWANIE

Polędwiczkę pokroić  w plastry o grubości 2-3cm. Rozpłaszczyć je ręką i obtoczyć w mące. Obsmażyć z każdej strony na oliwie. Następnie ściągnąć polędwiczki z patelni i zlać pozostały na patelni tłuszcz. Polędwiczki przełożyć z powrotem na patelnię i zalać je octem balsamicznym. Smażyć aż ocet się zagęści. W trakcie smażenia można polewać polędwiczki octem znajdującym się na patelni za pomocą łyżki. Po ułożeniu na talerzu polędwiczki posolić i popieprzyć (robimy to na końcu aby mięso nie stwardniało).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz