21 października 2010

KREM POMIDOROWO-PAPRYKOWY HANI

Przepis pochodzi ze strony http://wizaz.pl


SKŁADNIKI

2 puszki pomidorów z puszki
mała cebula
1 marchewka
2 ząbki czosnku
1 czerwona papryka
2 łyżki masła
papryczka chilli
słodka papryka w proszku
świeża bazylia
trochę startego sera żółtego
kawałek bagietki na grzanki

PRZYGOTOWANIE


Na patelnię z rozpuszczonym masłem wrzucić pokrojone w kostkę cebulkę, czosnek, marchewkę, czerwoną paprykę i papryczkę chilli. Po podsmażeniu wrzucić warzywa do garnka. Dodać pomidory z puszki, dolać wrzątku (ok.0,5 litra). Na koniec dodać sól, pieprz i słodką paprykę w proszku a następnie zmiksować. 



Podawać z serem żółtym i grzankami z bułki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz