SKŁADNIKI
1/2
paczki makaronu penne albo spaghetti
2 łyżki oliwy z oliwek
1 średnia cebula pokrojona w kosteczkę
1/4 szklanki wody
1/2 kostki rosołu bulionu warzywnego
puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju (wtedy nie dodawać już oliwy)
można posypać natką pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 średnia cebula pokrojona w kosteczkę
1/4 szklanki wody
1/2 kostki rosołu bulionu warzywnego
puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju (wtedy nie dodawać już oliwy)
można posypać natką pietruszki
PRZYGOTOWANIE
Ugotuj makaron. Na patelni podgrzej oliwę,
dodaj pokrojona cebulę i podsmaż, aż zmięknie. wlej wodę, dodaj kostkę
bulionową i wymieszaj. Gotuj aż cebula będzie całkiem miękka. Dodaj tuńczyka,
wymieszaj. Duś ok. 5 minut, aby sos zgęstniał. Dodaj ugotowany makaron,
wymieszaj. Nałóż na talerze i posyp natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz