SKŁADNIKI
2 piersi(pojedyncze) z kurczaka
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
vegeta
bazylia
oregano
pieprz
tarta bułka
jajko
PRZYGOTOWANIE
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
vegeta
bazylia
oregano
pieprz
tarta bułka
jajko
PRZYGOTOWANIE
Na noc: kroimy piersi w kostkę, posypujemy
dokładnie vegetą i pieprzem. W zamkniętym pojemniku trzymamy całą noc w
lodówce. Następnego dnia do miski z mięsem wlewany roztrzepane jajko i
mieszamy. Potem obtaczamy kawałki piersi w tartej bułce. Smażymy na patelni aż
mięso będzie złociste i chrupiące. W międzyczasie kroimy paprykę w paski lub
kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy kurczaka i mieszamy. Zalewamy ok. 1/4
szklanki oliwy z wyciśniętym czosnkiem i ziołami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz