Przepis pochodzi ze strony http://www.przepisy.e-mama.pl/
SKŁADNIKI
CIASTO NALEŚNIKOWE
2 szklanki mąki
2 jajka
0,5 szklanki wody
0,5 szklanki mleka
ZALEWA
2 szklanki wody
1/2 szkl oleju
3 łyżki cukru
1 mały przecier pomidorowy
4 łyżki pikantnego ketchupu
3 łyżki octu
sól do smaku
ziele angielskie
liść laurowy
RYBA
1kg filetów (ja użyłam miruny)
WARZYWA
4 duże cebule
słoik papryki konserwowej
słoik ogórków korniszonów
2 szklanki mąki
2 jajka
0,5 szklanki wody
0,5 szklanki mleka
ZALEWA
2 szklanki wody
1/2 szkl oleju
3 łyżki cukru
1 mały przecier pomidorowy
4 łyżki pikantnego ketchupu
3 łyżki octu
sól do smaku
ziele angielskie
liść laurowy
RYBA
1kg filetów (ja użyłam miruny)
WARZYWA
4 duże cebule
słoik papryki konserwowej
słoik ogórków korniszonów
PRZYGOTOWANIE
Przygotować ciasto naleśnikowe (ma być gęstsze niż na naleśniki). Maczać w nim kawałki ryby i smażyć aż będzie złocista. Przygotować zalewę. Podane wyżej składniki zagotować. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Papryki konserwową i ogórki konserwowe pokroić w słupki. W naczyniu układać warstwami: rybę, cebulę, paprykę i ogórki. Na koniec całość zalać ciepłą zalewą. Rybę odstawić do "przegryzienia" (najlepiej na 24 godziny).
Chyba tak podanej ryby jeszcze nigdy nie jadłam, ale na pewno nie omieszkam spróbować. Ja jestem za to wielką fanką łososia i wiem, ze ta ryba zawsze musi być u mnie w domu. Najbardziej na ten moment smakuje mi łosoś od https://mowisalmon.pl/produkty/ i to właśnie go najczęściej kupuję.
OdpowiedzUsuń