04 maja 2011

WYTRAWNY OMLET Z SALAMI





SKŁADNIKI

Na 2 omlety:

4 jajka
4 plasterki salami pokrojone w kostkę 
1 duży pomidor 
1/2 dużej zielonej papryki 
1/2 dużej cebuli 
2 ząbki czosnku
6 małych pieczarek 
starty ser żółty 
łyżka masła 
czarny, świeżo zmielony pieprz 
sól 
zioła prowansalskie 
pieprz cayenne 


PRZYGOTOWANIE

Na roztopnione masło dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Po chwili wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki, pomidora i paprykę. Dodajemy sól, pieprz, zioła prowansalskie. Chwilę podsmażamy i odstawiamy. Na patelniach roztapiamy trochę masła i dodajemy roztrzepane wcześniej jajka. Smażymy na małym ogniu aż się zaczną ścinać. Wtedy dodajemy farsz i pokrojone salami. Posypujemy startym, żółtym serem i czekamy aż jajka całkiem się zetną. Podważamy omlety i składamy na pół.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz