28 sierpnia 2010

KROKIETY Z PIECZARKAMI

SKŁADNIKI

NALEŚNIKI
1 szklanka mąki, 
1,5 szklanki mleka 
0,5 szklanki wody 
2 jajka 

PANIERKA
0,5 szklanki tartej bułki
1 jajko 

FARSZ
60 dag pieczarek 
1 cebula 
sól
pieprz

PRZYGOTOWANIE

Zrobić gęste ciasto naleśnikowe. Usmażyć cienkie naleśniki. Cebulkę posiekać w drobną kostkę. To samo zrobić z pieczarkami. Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmażyć na maśle. Dodać sól i pieprz. Na każdy naleśnik nałożyć farsz i zwinąć w krokiety (zawinąć do góry dolną część naleśnika, następnie prawy i lewy brzeg zawinąć do środka a na końcu zwinąć w rulon zaczynając od góry). Każdego krokieta obtoczyć a jajku i w bułce tartej. Usmażyć na złocisty kolor. Podawać z barszczykiem czerwonym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz