04 maja 2011

SURÓWKA A'LA COLESŁAW


Przepis pochodzi ze strony http://smaker.pl


SKŁADNIKI

na 4 osoby

1/2 główki białej kapusty
2 duże marchewki
1 średnia cebula
1/2 szklanki majonezu
5 łyżek mleka
1 łyżeczka octu
1 łyżka soku z cytryny
sól

pieprz
cukier

PRZYGOTOWANIE

Kapustę poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i ponownie wymieszać. Majonez połaczyć z mlekiem, octem i sokiem z cytryny. Dodać powstały dressing do warzyw i wymieszać. Surówkę schłodzić w lodówce przynajmniej 30 minut (wg mnie najlepiej smakuje po odstanej nocy).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz