25 sierpnia 2010

MUFFINY Z CZEKOLADĄ


Ciasto jak w muffinach cytrynowych

SKŁADNIKI

3 jajka, oddzielić żółtka od białek
1/2 kostki miękkiego masła (125 g)
3/4 szklanki cukru
1 1/2 szklanka mąki
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
100g groszków czekoladowych


PRZYGOTOWANIE
Ubić żółtka z połową cukru, aż zbieleją. Osobno ubić masło i z resztą cukru na krem, dodać żółtka. Osobno wymieszać mąkę, proszek i sól. Dodać masę maślano-żółtkową, czekoladę i wymieszać. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Przełożyć do wysmarowanych foremek. Piec w 180°C przez 20-25 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz